Tuesday, January 19, 2010

Hahhaha. aku menang..

Kalau sesiapa dah bace entri aku sebelum ni yang bertajuk "chatting with bonehead' ni adalah siqual die. hahaha dulu bkn maen cakap aku salah. last2 die mengaku plak. huhu...
Nah, amek la. ni adalah perbualan singkat kami melalui YM


shukri YONG: kudin mg dpt keje dok lg
kerk: dpt dh
shukri YONG: bgs ar din
kerk: ho
shukri YONG: ok bereh
kerk: dh mg gane?
kerk: breh x?
shukri YONG: aku bereh, skrg company tu tgh nk finalise agreement-contract, dlm masa seminggu dua lg siap ar kot agreement tu
kerk: oooo
kerk: gaji mg brape?
kerk: dh mg dok rmah sewe ke?
shukri YONG: hok tu aku silap
shukri YONG: aku mitok 1800
shukri YONG: nyesal pulok
shukri YONG: ye rumah kena sewa, tp bulan kedua ar,
shukri YONG: kenderaan kena bw kenderaan sendiri
shukri YONG: bila siap aku kena tgk dulu agreement tu,
shukri YONG: sbb dia bila sains terikat keje dgn dia setahun dok leh nk gi mana2 dah
kerk: dh ok r 1800
shukri YONG: jb mahal,
kerk: ke rmah swe dnung mhl?
shukri YONG: aku kira2 semula
shukri YONG: rumah sewa 300 + loan ptptn 200 + loan yayasan 100 + wimax 100 + bil tepon 50 + miyok motor 50 + potongan kwsp (12% dari gaji)
shukri YONG: makan minum, bil elektrik bil air dok kira lg
shukri YONG: duk jb
kerk: mg dok sorang je ke kt umoh sewe tu?
shukri YONG: tu la pasal... aku duk sorang
shukri YONG: skrg aku dok start keje lg, tunggu agreement siap baru leh keje
shukri YONG: sain agreement br leh start keje
kerk: bile start?
shukri YONG: dia kata agreement dlam semingu dua ni siap ar, aku rasa awal bulan dua ar start keje
kerk: ooo
kerk: dh mg ade JB r ni?
shukri YONG: aku balik dah
shukri YONG: dia byr seme tiket
shukri YONG: so aku tunggu dia col ar
kerk: ooo
kerk: tu r
kerk: kabo dh
kerk: 1200 x ckp
kerk: bkn nk ngunkit
kerk: tp rama saing2 aku kabo gtu
shukri YONG: btul doh tu
kerk: ni aku bersyukur r
shukri YONG: duk sorang plok
kerk: dpt keje kt kmaman
shukri YONG: btul doh tu
kerk: gji 1000 je
shukri YONG: oo bgs ar
shukri YONG: dekat plok tu
shukri YONG: ok ar tu
kerk: ho
kerk: tp xkn x sapa srat kt mg
shukri YONG: dah agreement bereh dok, nk keje kena ada itam putih din
kerk: keje ni asia talk bg
shukri YONG: ye ke
shukri YONG: aku dok check lg
shukri YONG: dok tanya plok org rumoh aku
kerk: agrement same r kot ngan asia talk ari tu
kerk: ooo
kerk: sbb srat tu sapa maren
shukri YONG: ye ke
kerk: aku ngan nik nk g
shukri YONG: ooo bereh sgt ar kalu gitu
shukri YONG: ada geng doh
kerk: ho
shukri YONG: ok dh tu
kerk: tp x blh berharap nak ngan nik
kerk: kdang2 ye pom smbang gok
kerk: aku x ksah sbb kmaman ok
kerk: mrah r lg
shukri YONG: ok ar tu,
shukri YONG: dulu nik kata nk masuk eio, dia ada cable
shukri YONG: dia kata ada cable nk adjust dia masuk
shukri YONG: tp dok tau ar gane
kerk: xtaw r.
kerk: maren ye kabo ye dok saje
kerk: pastu ye nk g r kalu ade saing
kerk: aku mmang nk g
kerk: ye g ke x
kerk: aku ttap nk g
kerk: melainkan kalu tuhan x izin
shukri YONG: bgs din.. mg gi ar kemaman dekat jer kn...
shukri YONG: insyaallah bleh din
shukri YONG has signed out. (1/19/2010 1:39 AM)

Last message received on 1/19 at 1:26 AM
kerk: breh2. thanx...

3 comments:

S.I.T.I said...

olo..hok gitu nok baloh sgt....bolok aroq la bdk2 nih...

S.I.T.I said...

so, mu buleh kije lah ni? mok nge ayoh wi ke dok?

mohd kazziman said...

hakhak.. kudin kudin..