Saturday, February 6, 2010

Imam Mahdi Orang Melayu?

Betul ke ni? Hahah, aku bukan saja-saja nak wat gempak, tapi ia mempunyai hujahnya yang tersendiri. Dalam hadis mengatakan yang iman mahdi akan lahir di negara di sebelah timur. Dan Negara orang melayu (indonesia, Malaysia, Kemboja, selatan Thai, Brunei dan singapura) adalah timur dari tanah arab. Dan ada hadis mengatakan imam mahdi ini adalah dari keturunan nabi Muhammad.

Jika seseorang itu jenis pemikiran tipikal, mesti tidak percaya yang imam mahdi akan lahir disini kerana mesti berfikir yang iman mahdi akan lahir di tanah arab sebab nabi Muhammad adalah orang arab. Jangan begitu kawan. Keturunan nabi telah pom selama bertapak disini selama berpuluh-puluh tahun yang lalu. Siapakah mereka? Mereka salah satunya adalah orang yang menulis batu bersurat iaitu Syarif Muhammad Al-Baghdadi. Setelah itu,beliau berkhwin dan beranak pinak di Terengganu. Dan salah satu keturunnya yang terkenal adalah Tok Ku Paloh. Dan keturunan Tok Ku Paloh ini masih wujud di Kampung Paloh.

Jangan kita lupa juga kepada wali Songo. Kerana salah seorang dari wali Songo juga dikatakan berketurunan nabi Muhammad. jadi taidak mustahil jika imam mahdi akan lahir disini. Ada yang mengatakan sekarang imam mahdi sekarang baru saja baligh. Adakah itu benar? Wallahua'lam, Allah saja yang mengetahui.

Artikel ini bukan mahu merosakkan akidah seseorang, cuma mahu kalian berfikir. Berfikir tentang masa hadapan. Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu, jika kaum itu sendiri tidak mengubah nasib kaum itu sendiri. Wallahua'lam...

2 comments:

akatsuki said...

Salam Tuan. Ada kebenaran hujah tuan mengenai Imam Mahdi cuma perlu dibuat lebih kajian dan Tuan akan mengetahui umur sebenar beliau. Inya-allah dengan izin Allah. Disini cuma saya hendak sedikit teguran diharap blog Tuan tidak meletakkan gambar tengkorak kerana ia melambangkan agenda sesebuah kaum musuh Islam. Sekian

Mahdi said...

imam Mahdi adalah orang melayu dan dari malaysia, tak percaya baca kat http://imam-mahdi.zxq.net atau http://mahdiketuamujadiddunia.blogspot.com. Banyak rahsia dan perkara besar yang akan berlaku.