Friday, September 18, 2009

dum dum tak

"ni gambo gapo? gambo polih te ore ko?"

hahha, ini lah ayat yang dikuarkan oleh abang polis semalam. semalam aku ke bandar kuala terengganu untuk mencari baju raya. selepas selesai mencari baju, aku dengan temanku, buja ke kedai no.19 di batu buruk untuk minum, makan, borak2 dan bertemu dengan lok, vokalis band aku. jam hampir pukul 1, kami beransur pulang. dalam perjalanan kami tu, ada 1 road block di jalan sultan mahmud.aku tidak takut sbb motor aku cukup spesifikasi sebagai pemandu baik.

nak jadikan cerita, selepas aku brhentikan motor aku, dia terus mintak IC dan road tax motor aku. kebetulan pada masa tu aku pakai baju dum dum tak. jadi abg polis tu ternampak design baju DDT tu mempunyai unsur2 fuck police. hahaha, lantas die berkata seperti dialog kat atas. gugup aku dengan pertanyaan itu. aku diam je. sampai die bg balik IC aku. fuh, mujur die x ape2 kan aku.
moral the story, tanggung la risiko jika nk pakai baju propaganda mcm tu....


ni la pic design baju DDT

2 comments:

Ron Mia-Eaz said...

kalau nak buat report kt balai, cuba pakai baju ni...
mcm mana reaksi polis..

itu hari aku ada nmpk tshirt ni kt ricecooker.
nmpk cool tp takut beli. kang tercetus plak provokasi..

kerk said...

hahaha...
mmang jadi mcm pic ni..
aku kt bwah, polis tu tgah pkul aku...

ni bkn provokasi..
ni baju propaganda...
aku cbar ko beli n paki baju ni..
x mhal, rm25 je..
klau nk murah, ckp ko kwn aku...