Monday, October 3, 2011

muzik, politik dan najwa latif...

"Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku.."

Korang tahu kat atas ni ape? Inilah sebahagian lirik lagu Cinta Muka Buku nyanyian Najwa Latif. Aku dah tahu lagu ini muncul didalam radio-radio dan di internet. Dan selama ini aku dengar sambil lalu je, tapi baru tadi aku tergerak nak dengar lagu ini secara betul-betul.

Aku tak tahu ape setan yang merasuk aku untuk cari lagu ini. Jarang aku dengar lagu macam ni. Macam lagu Kak Fynn tu, lepas jumpa Kak fynn baru aku dengar lagu tu betul-betul. Mungkin cerita menarik yang berlaku di Penang selepas Najwa perform itu membuat aku dengar lagu die dan aku menulis sekarang.

Selepas die perform, aku sempat la jugak bergambar dengan die bersama-sama krew frinjan. Lepas itu die terus balik. Dalam perjalanan ke kenderaan die, die diajak oleh pan die untuk bergambar, dan mase inilah berlaku suatu kejadian itu berlaku. Time die sibuk melayani fan-fan die, ade saekor mamat ni bertanya kakak Najwa yang adakah Najwa ni penyokong PKR. Brader yang follow Najwa ni (maybe manager kot, tak pun laki kakak die) terus la tanya kenapa tanya macam tu. Mamat tu terus cakap sebab event tu adalah event kerajaan negeri. Kakak Najwa terus sampuk yang Najwa ni budak-budak, tak tahu ape-ape. Just main je.

Inilah pemikiran orang kita. Apa salah kalau main dekat event PKR? Dorang bayar kot. Aku kalau orang umno ajak main kt event dorang dan berbayar, aku pergi jugak!. Tapi nak buat macam mana, kalau dah tepu tu, tak boleh buat ape-ape. Kesian jugak Kat Najwa ni. Mane tahu rezeki die tertutup sebab main di event PKR, macam kes Wahida hari tu. Salah ke artis nak sokong pembangkang? Cakap demokrasi, demokrasi kepala butuh pak hang!

Kepada Najwa Latif, harap-harap anda dapat harungi gelombang politik Malaysia yang sucks ni. Lepas ni jangan la segan pulak nak main kt Frinjan taw. Chalo bettey....

5 comments:

Ahmad Nizamuddin Abdullah said...

waheeda ke wardina?

Ahmad Nizamuddin Abdullah said...

bes jugok lagunye. dan najwa tu comel sbb sokmo senyum aje.

kerk said...

saloh.....
wardila...

Siti said...

saloh jugok weh...'wardila'.

kerk said...

hahahah...